GYÖNGYTYÚKTÓL A STRANDKENDŐIG

Viseletek, textilek, kiegészítők Kelet-Afrikából

Kiállítás és kísérőprogramok

Munkácsy Mihály Múzeum, BékéscsabaProgramok

Újabb kiállítás és egzotikus kaland indult útjára augusztus 5-én Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeumban, amelynek keretében Kelet-Afrika viseleteinek, textiljeinek különleges, színes világában elmerülve ismertetjük meg a látogatókkal a vidék kulturális sokszínűségét, és megtudhatják azt is, hogyan találkozik a gyöngytyúk és a strandkendő...


Sok munkával, átszervezéssel, létrázással stb. járó rendezési napok után végül minden a helyére került, amiért nem kis köszönet illeti legújabb önkéntesünket, Kecskés Anettet, aki Mohácsról jött el segíteni.
A megnyitó nagyon jó hangulatban zajlott, sok-sok érdeklődő, idős, fiatal jött el és érkezik azóta is, hogy megtekintse a szebbnél-szebb textileket, ezt a különlegességet, ami színfoltot képez az időszaki kiállítások sorában.
A Comitas Egyesület ezzel a programmal is a kultúrák találkozásához, közelebb kerüléséhez kívánt hozzájárulni, ami reményeink szerint ezúttal is sikerülni fog.


A kiállítás október 2-ig tart és ezúttal is vannak kapcsolódó kísérőprogramok, érdekességek, interaktív kiállítás és programok, beszélgetős-kérdezős előadások, látványos ruha kavalkád és izgalmas élmények.
A kísérő előadások, foglalkozások további érdekes információkkal, vizuális élményekkel interaktív módon engednek betekintést Kelet-Afrika színpompás forgatagába, ahol mindenki bátran kérdezhet és elmondhatja saját élményeit, gondolatait.

Rendezés, rendezkedés...A megnyító...


2011 október 2-október 23. A kiállítás meghosszabbítása


A kiállítást a múzeum a sikerre való tekintettel meghosszabbította. Ez idő alatt is interaktív tárlatvezetés zajlott, különböző korosztályok, csoportok érdeklődtek és adtak hangot szimpátiájuknak. A Vendégkönyvben sokan fejezik ki köszönetüket, a bejegyzések pozitív visszajelzéseket tükröznek elejétől a végéig.

A programok...